Може би всеки родител би подкрепил тезата, че едно от най-големите предизвикателства в живота им е появата на първото дете. С неговото израстване и превръщането му в млада личност, то има свои желания, предпочитания и проява на вкус по отношение на мода, играчки и не на последно място – визията на своята стая.

5 съвета за обзавеждане на детската стая, с които ще гарантирате устойчивост във времето

Kiddoscape ви е подготвил няколко ценни съвета, с които можете да направите обзавеждането на детската стая една идея по-лесно и с минимален стрес. Вижте кои са най-важните аспекти в тази насока:

Инвестирайте в модулни мебели и мебели с повече функции

Модулните мебели и мебелите с повече функции са винаги едно дорбо решение. Няколко примера от нашите продукти:

Ниска етажерка за съхранение и игра  – съчетавате съхранение и игра

Модул пазар  – съчетавате съхранение, ролеви и активни игри

Модулен диван, който освен за сядане може да бъде изпозлван за построяването на всевъзможни форми

Модулите ни за съхранение могат да бъдат подреждани по много различни начини, позволявайки да променяте подредбата в стаята във времето и да създавате различни конфигурации в зависимост от нужните. Например, по-ниски модули за по-малките, а след това да вдигнете конструкцията във височина.

stairs storage units    modular play couch       

Производството на детски мебели с мисъл за по-дълга употреба е сред тенденциите, които биха спестили много средства, време и усилия на всеки родител.

Не е лоша да заложете на детски гардероб с максимална височина и дълбочина, както и на детско легло с по-голям матрак, с опция за място под него, в което можете да наредите дрехи или спално бельо. Двуетажните ни легла могат да бъдат с опцията за разделяне на две единични легла, когато децата Ви порастнат.

separable double bed

Качеството и безопастността на мебелите са на първо място

Няма как да говорим за устойчивост във времето, ако не обърнем внимание на качеството на детското легло, детския гардероб, скрин, шкафове, бюро или меката мебел. Изработката на всеки елемент трябва да бъде само от качествени материали и съобразена с безопасността за децата. Всички мебели за детска стая на Kiddoscape са българско производство.  Произвеждаме ги в собствена производствена база във Велингард. Използваме комбинация от материали (иглолистен масив, бук, мдф, 18 мм пдч), безвредни боя и лакове на водна основа, висок клас обков с плавно затваряне.

Инвестирайки в здравина и качество, това ще осигури дълготрайна употреба на мебелите, които сте избрали.

Мебели за детска стая в неутрални и пастелни цветове

Заложете на по-изчистени дизайни и цветове. Независимо дали ви предстои да проектирате детска стая за момиче или детска стая за момче, препоръчваме ви да заложите на по-светли тонове, пастелни цветове, естетсвени материали. Ако поставите прекалено ярки цветове или мебели с детски форми, например, то в бъдеще децата ще порастнат и вече няма да харесат вашия избор. Тогава ще се наложи да правите промени – отново и отново.

kids room decor

Придайте “живот” на стаята с декорации и цветни детайли

Детското пространство, трябва да бъде приятно за децата, и да им носи положително настроение. За да придадете повече нюанси, без това да се отрази на цялостната концепция, вложете  повече в декорацията – декорации за стена, постери, стикери, възглавнички, килими. Разгледайте нашите закачалки животни от естествено дърво.

collection comfy two beds

Децата трябва да участват в процеса на преобразяване на стаята

Не забравяйте детския кът за игра и учене

Ако организацията на мебелите вече е готова, то не подценявайте фините щрихи. Децата биха се впечатлили най-много от тях. Независимо на каква възраст са вашите деца, детският кът трябва да обособен спрямо техните желания и приоритети.

  • За най-малките (след 2-годишна възраст) – бихте могли да добавите различни мебели за съхранение и игра, както и подходяща Масичка за игри, развиващи финната моторика.
  • За по-големите деца (3-5 години) – задължително трябва да присъства масичка със столове, където да рисуват, оцветяват, редят пъзели и творят с различни материали; масата за хранене също е от същественно значение, тъй като децата на тази възраст са вече големи за детски столчета, но прекалено малки за масите на възрастните.
  • Ако обзавеждате стая на ученик, то със сигурност бюрото е задължителен елемент.

 

table with 4 chairs massive wood  massive wood table for sensor games

Препоръчително е всяко дете след две годишна възраст да има свое кътче, в което не само да спи, но и да играе. Истина е, че обзавеждането на детската стая е огромно предизвикателство, затова и обзавеждане с повече функционалности, което ще издържи във времето, е най-доброто решение.